Om at være beboer på RHK

Vores kollegie er bygget op om 2 grundpiller; først at bo sammen i de fysiske rammer en ”et-værelses-lejlighed” med eget bad/toilet og fælles køkken kan tilbyde. Dernæst de sociale rammer og muligheder der åbnes når 414 mennesker med forskellige baggrunde og studier mødes til fest og hverdag.
På vores kollegie findes 2 foreninger, som varetager hver af de 2 grundelementer for vores kollegie. Medlemmerne af foreningerne er kollegiets beboere.
Beboerforeningen; varetager og forbedrer vores fysiske boligforhold. Kollegianerne bor som lejere i en bygning, og har krav på en bygning der fungerer efter forholdene. Dette står beboerforeningen for i samarbejde med de dygtige ansatte af foreningen. Beboerforeningen varetager bl.a. projekter som renovering af køkkener, badeværelser og facade, men også overordnet myndighed i bestemmelse af huslejen på kollegiet.
Kollegianerforeningen; De sociale rammer og mål en gruppe på 414 mennesker kan skabe. Som der kan læses på denne hjemmeside, er der et stort socialt netværk på kollegiet styret af udvalg. Udvalgene udfører både administrative opgaver som ansøgningsprocessen og bestyrelsesopgaver, men også opgaver af mere social karakter forestået af f.eks. kulturudvalget og musikrumsudvalget.
Det er denne struktur af udvalg, der gør Rigshospitalets Kollegium til byens førende kollegium. Sociale projekter startet af kollegianerne for kollegianerne.
Hvis du ønsker at vide mere om kollegiet er du velkommen til at browse vores flotte hjemmeside igennem. Hvis du søger information om ansøgningsproceduren kan du også finde den her på hjemmesiden under fanen ”Nye Beboere” -> “Ansøgningsprocess”. Vi håber du finder informationen brugbar.