Livet på RHK
Når man siger, at man bor på Rigshospitalets Kollegium er de to svar man oftest vil få være: ”Ej, der bor jeg/ har jeg boet. Hvilket køkken bor du på?” eller ”Der har jeg været til fest!”. Og det beskriver i virkeligheden kollegiet meget godt. Det er et berømt/berygtet (alt efter hvem man spørger) festkollegie, hvor der bliver holdt en del fester. Store fester for hele kollegiet, vennefester, galla og køkkenfester. Men det er også et stort kollegie med mange forskellige typer af mennesker. Derfor har vi også VIRKELIG mange udvalg, som man kan engagere sig i og, hvor man har mulighed for at dyrke sin interesse, hjælpe med at afholde arrangementer og generelt møde de andre søde kollegianere fra de andre køkkener. Vi er altså et socialt kollegium, hvilket også afspejler sig i en stærk tradition for madklubber alle hverdagsaftener, Tour de Chambre på køkkenerne og et stort socialt fællesskab med mange arrangementer, fester og hyggestunder.
En stor del af det sociale liv på RHK bliver skabt af og defineret af festerne. Der er en lang tradition for et utal af forskellige fester. En helt normal (før pandemien) weekend havde typisk et næsten for stort tilbud af fester og en fredag eller lørdag aften kunne nemt blive til en episk rejse gennem huset.
POV; du er en kollegianer på RHK og det er fredag aften
Du starter helt nede på plænen hvor en bar står og du får dig en gin tonic og nyder den sidste aftensol, herefter går du ind i underetagen hvor der bliver varmet op til semesterstartsfest. DJ’en har fyldt floor op og efter et par svedige moves går du ind i baren, måske bunder du en borg, måske får du dig bare en god snak med en ny beboer fra dit nabokøkken. Den nye beboer siger der er TDC på deres køkken og om du ikke skal være lidt med? Du ved jo selvfølgelig at det står for Tour De Chambre og du er nysgerrig på hvordan nabokøkkenet har indrettet sig. Du går med op og er med på et par af værelserne, hver køkkenbeboer har forberedt en leg på deres værelse. Deres tema for TDC er En Dag i Historien og den sjoveste er ham der har klædt sig ud som den berygtede MælkeManden. Legen går ud på at i alle sammen skal stjæle mælk fra hinanden med sugerør. Det er selvfølgelig en virkelig fed TDC men du ved også at dit yndlingskøkken på 6. sal har vennefest så efter mælkelegen begiver du dig derop. Vennefest, forklarer du til den nye beboer du har taget med dig, er hvor køkkenet inviterer deres bedste venner til først en masse lege og når legene er færdige (typisk omkring kl 22) åbner festen for alle på kollegiet. Typisk har køkkenerne ryddet en masse plads til det svedigste dansegulv du længe har oplevet og pyntet op efter et tema, nogle klassiske vennefester er 5C’s halloween fest, 1B’s singlefest og 5B’s junglefest. Efter en god dans, snak med glade festdeltagere og måske indtag af en white russian synes du og den nye beboer at det bliver en anelse varmt. Den nye beboer har aldrig været oppe på tagterassen der er åben lidt endnu for sommersæsonen så du tager deres hånd og går derop. Du forklarer at tagterrassen især er populær om sommeren til gril og små hyggelige spontane fester men der er også en tagfest som især er populær med bar og DJ. Den nye beboer synes det hele lyder fantastisk så i aftaler at mødes til tagfesten når den løber af stabelen. Du tænker at det kan være i også ses til nytår på tagterrassen hvor i kan sable champagne midt i al fyrværkeriet og skåle til at bo på et af de festligste kollegier.
Det sociale liv på RHK er i høj grad bygget på arbejdet fra kollegiets utallige udvalg. Udvalg er en gruppe af kollegianere med en fælles interesse for f.eks. Løb, kreative påfund, træning, fester, miljø eller noget helt andet, og er med til at sikre en stor del af kollegiets sociale liv, men også at mange elementer i dagligdagen heraf mange af vores faciliterer kører rundt.
Blandt de mange udvalg kan bl.a. Nævnes læsesalsudvalget, teknisk udvalg, barudvalget, festivalen, løbeklubben, værkstedsudvalget, karsen og mange flere!
Udvalg er finansieret af kollegianerforeningens generalforsamling, hvor udvalg og personer fremstiller forslag, som der bliver stemt om.
For at melde dig ind i et udvalg, kan du skrive til udvalgsformanden, som kan introducere dig til resten af udvalget!
Det at være kollegianer kan deles op i to aspekter; et fysisk og et socialt. Rent fysisk så har man sit værelse, sit badeværelse, deles med 14 andre studerende om et køkken og så adgang til en masse fællesområder. Det sociale aspekt kommer helt automatisk af de fysiske rammer, man bliver simpelthen nød til at komme hinanden ved når man skal dele så meget. Heldigvis har kolelgiet også en masse stolte traditioner for hyggelige aktiviteter både til hverdag og fest!
På vores kollegie findes 2 foreninger, som varetager hver af de 2 aspekter for vores kollegie. Medlemmerne af foreningerne er kollegiets beboere.
Beboerforeningen; varetager og forbedrer vores fysiske boligforhold. Kollegianerne bor som lejere I bygningen, og har krav på at bygningen bliver vedligeholdt. Dette står beboerforeningen for i samarbejde med de dygtige ansatte af foreningen. Beboerforeningen varetager bl.a. projekter som renovering af køkkener, badeværelser og facade, men er også overordnet myndighed på kollegiet og bestemmer for eksempel huslejen.
Kollegianerforeningen varetager de sociale rammer og mål som 414 studerendes ambitioner om sociale tiltag fordrer. Som der kan læses på denne hjemmeside, er der et stort socialt netværk på kollegiet styret af udvalg. Udvalgene udfører både administrative opgaver som ansøgningsprocessen og bestyrelsesopgaver, men også opgaver af mere social karakter forestået af f.eks. kulturudvalget og musikrumsudvalget.
Det er denne struktur af udvalg, der gør Rigshospitalets Kollegium til byens førende kollegium. Sociale projekter startet af kollegianerne for kollegianerne.
Hvis du ønsker at vide mere om kollegiet er du velkommen til at browse vores flotte hjemmeside igennem. Hvis du søger information om ansøgningsproceduren kan du også finde den her på hjemmesiden under fanen ”Nye Beboere” -> “Ansøgningsprocess”. Vi håber du finder informationen brugbar.